Sportkleren voor dames

Sporten lijkt steeds populairder te worden in de Wereld

Sporten in de sportschool was misschien vroeger meer een mannending, maar tegenwoordig zie je ook veel vrouwen in de sportschool. Dit natuurlijk alleen maar goed! Ik ben zelf ook een vrouw en sport nu al 3 jaar in de sportschool en voetbal er daarnaast ook nog. Sporten doe je natuurlijk niet in je normale kleren die je aan hebt naar je werk. Het is veel fijner om te sporten in flexibele kleren waar je goed in kunt bewegen.

Kleren voor in de sportschool

De juiste kleren om te sporten in een sportschool zijn voor iedereen natuurlijk persoonlijk. De een sport liever in een los zittende trainingsbroek en de ander sport liever in een zogenaamde yogapants. Dit laatste zit erg strak om je benen heen, maar desondanks kun je je er toch vrij in bewegen. Ik gebruik deze zelf ook. Verder draag ik daarover heen als shirt een sporthemdje of een voetbalshirt. Ik heb van mijn voetbalclub een trainingsshirt gekregen die ik ook voor in de sportschool kan gebruiken.

Voetbalkleren

Naast het sporten in de sportschool voetbal ik zelf ook. Ik voetbal op professioneel niveau. Ik speel namelijk bij het vrouwenteam van FC Twente. Hierdoor hoef ik zelf geen kleren te regelen. Alles wordt door de club voor mij geregeld. Ik krijg twee trainingspakken een presentatiepak en trainingsshirts voor thuis. En voor de wedstrijden ligt alles in de kleedkamer op de club al klaar. De wedstrijdshirts, broekje, sokken en inloop-shirts. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen geld. Ik adviseer de meiden die voetballen om gewoon voor trainingen een leuk voetbaltenue te kopen en misschien een trainingspak die je aan kunt doen als je naar de wedstrijd gaat. Voor elke voetbalvereniging /club geld wel dat de wedstrijdkleren door de club/vereniging zelf geregeld worden.

Voor meer informatie klik hier.